Over mij

Mijn foto
Woonachtig in het mooie multiculturele Rotterdam. Getrouwd met de allerliefste en moeder van twee dochters van 17 en 13 jaar. Ik ben werkzaam in de thuiszorg in Rotterdam zuid. Verder houd ik me bezig met van alles waar je hier vast ook over lezen zal.

dinsdag 15 maart 2016

Belangrijke brief.

Vorige week ging er een belangrijke brief op de post.
Eigenhandig deed onze jongste 'm in de brievenbus.
Het aanmeldformulier voor het voortgezet onderwijs! 
Steeds meer wennen we (ja we ;)) aan het idee dat de lagere schoolperiode er bijna op zit.
Ze heeft er zin in maar vind het ook spannend.
Want wat heeft ze nu een heerlijk klasje en een ontzettend lieve meedenkende juf. En dan ook nog een onderwijsassistente waarbij ze veel werkt maar het ook heel gezellig heeft.
Ik geniet er van als ze verteld dat ze pannenkoeken mag bakken van de onderwijsassistente om breuken te oefenen, of als ze namen mag verzinnen voor de gehaakte knuffels die de juf maakt.


We hebben de afgelopen tijd een aantal open dagen bezocht, er zijn toetsen gemaakt en er is een mooi rapport gekomen.
Ze heeft haar advies gekregen en ze was er zo blij mee!  'Ik durfde de enveloppe niet op school open te maken' zei ze. Maar toen we hem thuis open maakten klonk er een 'yes'. Ze kan met het advies naar  de school waar ze het liefst naar toe wil.
Ze denkt nu al na over boeken kaften en dat soort dingetjes.
Stuurde me pas terug de winkel in om toch een tasje te nemen bij Lush want daar kan je ook boeken mee kaften :)
Deze week mag ze op kennismakingsgesprek op de middelbare school.


Maar voor nu genieten we nog maar van de laatste maandjes lagere school, van speelafspraken en de voorpret van de musical, van de jarenlange traditie van een broodje knakworst op woensdagmiddag en dat soort dingen meer...

En ondertussen gaan we ook open dagen met de oudste bezoeken. Ze zit in het vierde leerjaar en moet hierna nog een jaartje maar de school adviseerd om dit jaar al te weten wat ze daarna wil gaan studeren.

'Je meiden worden groot' zei iemand laatst.
En ik dacht bij mezelf; Vertel mij wat...;)

2 opmerkingen:

  1. Nou, wat gaat het hard he! Hier middelste ook volgend jaar. Maar eerst nog een druk laatste half jaar op de basisschool.
    Geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ach..ze durfde m niet open te maken op school :-(
    Gelukkig kan ze naar de passie :-)

    BeantwoordenVerwijderen

❤️

We kozen de allerlekkerste taartjes bij de bakker want er valt weer heel wat te vieren. In de eerste plaats is het onze trouwdag vandaag...