Over mij

Mijn foto
Woonachtig in het mooie multiculturele Rotterdam. Getrouwd met de allerliefste en moeder van twee dochters van 17 en 13 jaar. Ik ben werkzaam in de thuiszorg in Rotterdam zuid. Verder houd ik me bezig met van alles waar je hier vast ook over lezen zal.

zaterdag 11 juli 2015

Vakantie en vieren!

De afgelopen weken waren weken van afronden.
Voor de meiden dan, wij mogen nog even doorwerken.
E had een weekje eerder vrij ivm de verhuizing van de school.
Ze is er vorige week wezen kijken en kwam erg enthousiast thuis, mooie lokalen, een mooie gymzaal en een groot dakterras voor de pauzes. 
Ze is nu een week thuis en komt echt bij, het was gewoon even wennen dat ze geen huiswerk hoefde te maken maar lekker kon uitslapen, piano spelen, met vriendinnen afspreken enz.
D. had een gezellige laatste week op school, er hoefde nog maar weinig gewerkt te worden.
Ze namen afscheid van een groot gedeelte van de klas dat groep 8 was en zij gaan nu naar het voortgezet onderwijs.
Het zal best fijn zijn, straks een kleine klas met nu nog maar 1 juf.
We maakten 4 juffen-cadeautjes, twee voor haar jufs, 1 voor de klasse-assistent met wie ze twee keer in de week ging rekenen, en 1 voor de intern begeleidster waar ze ook veel geweest is het afgelopen jaar. We zijn echt blij met alle rekenhulp die ze gekregen heeft en helemaal blij dat ze zo'n doorzetter is.
                                                               

Nu is ze een week mee kamperen met haar vriendin. Ja echt, een week! :) ze is nooit langer dan twee   nachtjes van huis geweest geloof ik, maar het zal vast heel gezellig worden! 
Gisteren hebben we het begin van de vakantie en onze bijna 16 jarige trouwdag gevierd door lekker te eten bij de Chinees. Als de dag van gisteren dat we trouwden, het was die dag bijna 40 graden. het was zweten die dag, maar de dagen er voor ook. Wat een voorbereidingen gingen er aan vooraf. Het kostte ons in het toen nog veel corruptere Roemenië heel wat pakken koffie om alles geregeld te krijgen. Veel papierwerk, het gemeentehuis en de kerk wilden we bijv op dezelfde dag, wat niet de gewoonte is, we moesten een gezondheidstest laten doen, we brachten eieren bij de buurvrouwen in het dorp die koekjes en taart voor de bruiloft gingen bakken :) 
Maar het was een mooie dag, bijzonder was dat de kerkdienst in drie talen was, de dominee sprak ook Nederlands, we trouwden in het Hongaars sprekende gedeelte van Roemenië, dus werd er Nederlands, Roemeens en Hongaars gesproken.
                                                                        
Wat voor ons beiden wel een 'dingetje' was was dat we het huwelijksformulier in het Hongaars moesten opzeggen.
Op de vraag of de dominee het niet voor kon zeggen en wij alleen 'ja' hoefde te zeggen kregen we als antwoord dat dit nu eenmaal de gewoonte was :) 
Een aantal weken later hebben we in Nederland nog een receptie gehouden, ik mocht mijn jurk dus twee keer aan :)
Afgelopen week wilde D de jurk graag passen, die hebben we dus weer even van zolder gehaald.
Ze weet al precies in wat voor jurk ze later wil trouwen ;)
                                                                         
               
                                                                     

2 opmerkingen:

❤️

We kozen de allerlekkerste taartjes bij de bakker want er valt weer heel wat te vieren. In de eerste plaats is het onze trouwdag vandaag...